sv-se
angle-left Digital sagostund och pysselpåse

Digital sagostund och pysselpåse

Titta och lyssna när vi läser "Mumintrollen och den osynliga gästen". Hämta sen din pysselpåse, inspirerad av boken, på biblioteket.

Under hösten uppmärksammar vi ett tema varje månad. Under oktober månad firar vi att Mumintrollen fyller 75 år i år. Det gör vi med en digital sagostund och pysselpåsar.

Här kan du titta och lyssna när vi läser ”Mumintrollen och den osynliga gästen” som är baserad på Tove Janssons älskade novell “Berättelsen om det osynliga barnet”. Bilderboken är återberättad av författaren Cecilia Davidsson och har fått nya bilder av konstnären Filippa Widlund.

Du hittar också boken om du söker i  bibliotekets katalog. Den går även att låna som e-bok.

Efter att du har lyssnat på sagan kan du komma in till ditt biblioteket och hämta en pysselpåse inspirerad av boken!

Tove Jansson (1914–2001) var en finlandssvensk författare och konstnär och framför allt känd för sina böcker om mumintrollen. Den första boken Småtrollen och den stora översvämningen gavs ut 1945 – vilket nu är 75 år sen! Och sen skrev hon många fler böcker och serier som har älskats av många. Såklart finns dom att låna på biblioteket!