Sök

Språk

Lååånga bokserier

Lååånga bokserier

Av olika anledningar kanske du har extra mycket tid att lägga på läsning just nu. Vad passar då bättre än att plöja igenom en riktigt lång bokserie?

Ibland när man har läst klart en bok kan det kännas snopet. Man har precis lärt känna karaktärerna och så tar berättelsen slut! Därför kan det vara härligt att ge sig i kast med en lång bokserie, där berättelsen tryggt pågår i bok efter bok. Men tänk efter en extra gång innan du ger dig på japanska The Guin Saga, som ska vara världens längsta bokserie med 130 titlar.

Omslaget till boken "Eldfågels sista strid" i serien Beast Quest, av Adam Blade.

Det kan tyckas vara svårt att hålla ordning på alla 20 böcker om Lasse-Majas detektivbyrå, men det är inget mot fantastyserien Beast Quest av Adam Blade. Av de cirka 100 böckerna i serien finns ungefär 60 på svenska.

Omslaget till boken Kulla-Gulla av Martha Sandwall-Bergström.

Böckerna om Kulla-Gulla har nyligen getts ut på nytt. Om den föräldralösa torparflickan finns det 13 böcker, lika många som Rick Riordans böcker om Percy Jackson. Böckerna om Olympens hjältar blir dock 14 i sommar, när den fjärde boken om Apollon kommer.

Omslaget till boken "Maigret på semester" av Georges Simenon.

För dig som gillar deckare rekommenderas Georges Simenons 75 böcker om Maigret, dock finns bara cirka 60 på svenska. Även Maria Lang och Agatha Christie bidrar med långa bokserier om polisen Christer Wijk respektive privatdetektiven Hercule Poirot. Bibliotekarien orkar inte ens räkna antalet böcker.