Sök

Språk

Mina sidor

Mina sidor

Mina sidor är dina personliga sidor på biblioteken i Svedalas hemsida (som du befinner dig på just nu). Du hittar inloggningen till Mina sidor i det övre, högra hörnet på hemsidan.

Mina sidor är dina personliga sidor på biblioteken i Svedalas hemsida. För att använda Mina sidor behöver du logga in. Du hittar inloggningen i det övre, högra hörnet på hemsidan.

När du loggar in på Mina sidor möts du av tre kategorier: Överblick, Skapat av mig och Min profil.

 

Överblick

Under Mina lån kan du se vilka lån som du har just nu. Du kan se när lånen ska lämnas tillbaka och låna om dem, om du vill.

Under Min lånehistorik kan du se din lånehistorik, alltså vilka lån som du har gjort tidigare. För att se din lånehistorik behöver du först aktivera den under Min profil: Lånekort och PIN-kod. Då kommer dina lån börja sparas.

Under Mina reservationer kan du se dina reservationer och var du befinner dig i reservationskön. Du kan också ta bort reservationer som du inte längre vill stå i kö på.

Under Avgifter kan du se om du har några avgifter att betala.

 

Se en film som visar hur du lånar om dina böcker själv.

Skapat av mig

Under Minneslista kan du se materialet som du har lagt till i din egen, personliga minneslista. När du söker i bibliotekskatalogen och går in på en bok, syns funktionen lägg till i minneslista. Vill du se vilka böcker som du har lagt till i din minneslista, så går du in här. För att funktionen 

Under Mina recensioner kan du se vilka böcker som du har recenserat. För att se recensioner klickar du på bokens titel.

 

Min profil

Under Användaruppgifter kan du se vilka kontaktuppgifter som biblioteken i Svedala har till dig, till exempel till vilken mejladress som vi skickar meddelanden om reserverade eller försenade böcker. Här kan du själv ändra din adress vid en flytt, eller välja en ny mejladress.

Under Lånekort och PIN-kod ser du dina olika lånekortsnummer. Ofta har du minst två lånekortsnummer, ett som står på baksidan av ditt lånekort och ett som är ditt personnummer. Du kan också ändra din pin-kod. Det är här som du aktiverar funktionen som gör att din lånehistorik sparas.

Under Förvalt hämtställe för reserverat material väljer du vilket bibliotek som du föredrar att hämta dina böcker på: Svedala, Bara eller Klågerup. När du reserverar eller fjärrlånar material kommer det skickas till ditt förvalda bibliotek.

Under Mina uppgifter väljer du vilket visningsnamn som du vill använda på hemsidan. Visningsnamnet syns till exempel när du recenserar en bok.