Sök

Språk

Ta en bokfika på bibblan!

Ta en bokfika på bibblan!

Hösten är här och nu drar vi igång våra efterlängtade lästräffar igen! Häng på, här finns läsformer som passar alla, både vuxna och barn.

Läsning behöver inte göras utan sällskap. På Biblioteken i Svedala finns lästräffar och bokprat för alla. Hitta den form som passar bäst för dig!

 

Gillar du kanske lättlästa texter? I så fall kan våra träffar Fika med text för vuxna på Svedala bibliotek passa dig. Här är det deltagarna som styr bokvalet, vi väljer antingen en novell, en lättläst roman, ett stycke poesi eller varför inte en låttext som vi tillsammans pratar om över en kopp kaffe.

Vill du hellre fördjupa dig i en längre roman är det träffen Bokcirkel som gäller. På Svedala bibliotek fokuserar vi under hösten på romaner av författarna Yaa Gyasi, Scholastique Mukasonga och Nora Ikstena och diskuterar vår läsning i grupp. Om du vill så finns det möjlighet att köpa böckerna till ett förmånligt pris vid träffen.

Men kanske behöver du bara tips på vilken bok du ska ta dig an härnäst? Då är det vår Bokfika du ska besöka. Alla tre bibliotek håller träffar varje månad där vi helt anspråkslöst tipsar varandra om böcker vi läst eller vill läsa. Såklart blir det kaffe eller te till snacket, bibblan bjuder!

För barn och unga som vill ha boktips, fika tillsammans och prata om böcker finns Biblioteksklubben på biblioteken i Svedala och Klågerup Det är öppna grupper som du inte behöver anmäla dig till, bara kom. Biblioteksklubben passar för dig som är mellan 9-12 år. På Bara bibliotek träffas en läsgrupp en gång i månaden på Bokcirkel för att prata om titlar som läses gemensamt. Vill du delta kan du anmäla dig till biblioteket.bara@svedala.se.

Vill du vara med på någon av våra lästräffar för vuxna behöver du föranmäla dig till ditt bibliotek. Du kan komma en gång eller flera, vilket du vill. Datum och tider hittar du här på hemsidan under fliken evenemang, sök på bokcirkel och bokfika.

Varmt välkommen till gemensam läsning!