Sök

Språk

Lästips från deltagarna i Sommarboken

Lästips från deltagarna i Sommarboken

Nu är årets sommarboken avslutad. Det är många, både barn, unga och vuxna som varit med! Här kan ni få tips på böcker som funkar fint för läsning även i höst.

 

Några tips från vuxna läsare

 

Minas hus av Heidi Björnes
"Kärlek bänskap och om att våga. Om konstnären Mina som lever ensam i ett stort hus,s om efter hand befolkas av en brokig skara människor, det blir ett kollektivhus av det ensamma huset. det här är en lärorik feelgood".

Amerikansk jord av Jeanine Cummins
"Detta kan vara den bästa bok jag läst i år! En skildring av karteller, migranter och sökandet efter ett bätrre liv. Jag fick en inblick i ett land och ett samhälle jag visste mycket lite om. Avundsjuk på er som inte har läst!"

Innan molnen kommer av Mari Jungstedt
"Den handlar omSverige-Spanien. Kärlek och mord på 70-talet och i nutid. Spännande ända till sista sidan."

Bergens stjärnor av Jojo Moyes
"Handlar om 5 fantastiska kvinnor. De är ridande bibliotekarier i Kentuckys bergstrakter. En glesbefolkad del av Amerikas förenta stater. 1930-tal. Klassiskt drama om vänksap, kärlek och passion. Bygger på verkliga händelser. Mycket bra!"

Finna sig av Agnes Lidbeck
"Debutroman från 2017 som är en njutning att läsa för sitt effektiva språk, sitt upplägg och de olika texttyperna som varvas. Ombytlig och på ett sätt snabb: år efter år passerar, men allt berättat lugnt och med känsla."

 

Tips från barn


Full galopp Sigge av Lin Hallberg
"Sally, Sigges syster ska vara med på julshowens shettisgalopp. Men vem ska rida henne? Skötarna får lotta så det blir rättvist."

En egen mobil av Lena Lilleste
"Elsa fyller år och önskar sig en egen telefon. Hon får en egen telefon och startar en Youtube-kanal som heter Elsa-Star."

Katten som älskade sitt täcke av William Mayne
"Jag älskar katter! jag gillar boken."

Stenänglar av Kristina Ohlsson
"Simona får en bandspelare av sin mormor. Men hon hör konstiga inspelningar från den och någon är i suckarnas rum...Det är en bra och spännande bok men också ganska läskig. Av mig får den 5/5 stjärnor."

 

Ett sommarboken häfte med boktips

Ett sommarboken häfte med boktips