Biblioteken i Svedala och coronaviruset (covid-19)

De skärpta allmänna råden i region Skåne har förlängts. Informationen har uppdaterats 2020-11-24.

Förändringar och åtgärder på biblioteket

Biblioteken i Svedala är en viktig funktion i det demokratiska samhället. Vi förmedlar litteratur och ger medborgare möjligheten att ta del av nyheter och söka information på internet. Därför har vi öppet för dig - men ditt biblioteksbesök blir annorlunda just nu.

För att minska risken för smittspridningen gäller följande:

• Vi uppmanar dig att göra ditt besök så kort som möjligt.
  • Vi begränsar antalet besökare i biblioteken. Personalen kan därför behöva be dig vänta utanför tills andra besökare har lämnat lokalen.
  • Vi begränsar antalet sittplatser i biblioteken.
  • Vi sätter en maxgräns på 15 minuter vid de publika datorerna.
  • Våra evenemang kommer framöver vara digitala eller äga rum utomhus.
  • Vi hänvisar till våra bokinkast om du önskar återlämna böcker som du lånat hos oss, utan att behöva komma in på biblioteket.
  • Vi utökar meröppettiderna i Bara och Klågerup till 06:00-22:00 alla dagar i veckan.
  • Vi ändrar öppettiderna måndag-fredag på Svedala bibliotek till 08:00-17:00 och har stängt lördagar. Bli gärna meröppetlåntagare i Klågerup och Bara. Det går att registrera sig för detta även i Svedala.

Dessa förändringar och åtgärder gäller från och med 24 november 2020, tills vidare. Behöver du hjälp med dina biblioteksärenden hemifrån får du gärna kontakta oss via telefon, e-post eller chat.

Om du upplever minsta symptom vänligen vänta med att besöka biblioteket tills du är frisk.

Svedala kommun följer händelseutvecklingen gällande coronaviruset (covid-19) och uppdaterar informationen löpande.

Utökad service

Vi på biblioteken i Svedala vill underlätta för dig som låntagare just nu. Vi har därför utökat vår service på olika sätt.

• Du får tre fria omlån. Även dvd-filmer kan lånas om.

• Du får låna två e-böcker per vecka.

• Du slipper förseningsavgifter på alla lån utom fjärrlån.

• Du har möjlighet att titta på 8 filmer per månad på Cineasterna.

• Du kan ta del av vår take away-service som har utökats från bokpåsar till hjälp med kopiering, skanning, utskrifter, lånekort och avhämtning av reserverade böcker - överlämningen sker utanför biblioteket.

OBS! Du kan inte längre återlämna böcker du lånat utanför Svedala kommun hos oss. De ska återlämnas där du lånade dem.

Behöver du hjälp? Se våra filmer om hur du:

Gör omlån i bibliotekskatalogen

Lånar och ser film genom Cineasterna

Lånar strömmande e-böcker i vår bibliotekskatalog
Strömmande innebär att du behöver vara uppkopplad mot internet när du läser boken. Det finns också andra sätt att låna och läsa e-böcker på. Läs mer om det här.

Tips på kultur- och fritidsaktiviteter

Trots att vissa av våra evenemang är inställda finns det kultur att ta del av! Svedala kommun listar kultur- och fritidsaktiviteter som du kan ta del av hemifrån eller ute i naturen.

Svedala kommuns lista på kultur- och fritidsaktiviteter du kan ta del av just nu.