Biblioteken i Svedala och Covid-19

Folkbiblioteken i Svedala kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och håller öppna som vanligt, men vissa arrangemang är inställda tills vidare.

Folkhälsomyndigheten uppmanar människor med symtom, även milda, att undvika sociala kontakter för att inte smitta andra. Vi ber dig därför att stanna hemma även om du känner dig lindrigt sjuk.

Behöver du förlänga dina lån kan du göra det genom att logga in på bibliotekets hemsida. Du är också välkommen att kontakta ditt närmsta bibliotek via telefon eller e-post.

Du kan inte längre återlämna böcker du lånat utanför Svedala kommun hos oss. De ska återlämnas där de lånades ut.

Våra arrangemang är Covid-19 anpassade vilket innebär att vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och låter inte publiken överstiga med fler än 50 personer. Vi håller avstånd mellan stolarna. Vi ber också publiken att
hålla avstånd till varandra. Om du känner minsta sjukdomssymptom, stanna hemma. Glöm inte att tvätta händerna med tvål och varmt vatten eller använd handsprit.

Trots att vissa av våra evenemang är inställda finns det kultur att ta del av! Svedala kommun listar kultur- och fritidsaktiviteter som du kan ta del av hemifrån eller ute i naturen.

Svedala kommuns lista på kultur- och fritidsaktiviteter du kan ta del av just nu.

Svedala kommun följer händelseutvecklingen gällande Covid-19 och uppdaterar informationen löpande.

Svedala kommun

Utökad service

Vi på biblioteken i Svedala vill underlätta för dig som låntagare just nu. Vi har därför utökat vår service på olika sätt.

Behöver du hjälp? Se våra filmer om hur du:

Gör omlån i bibliotekskatalogen

Lånar och ser film genom Cineasterna

Lånar strömmande e-böcker i vår bibliotekskatalog
Strömmande innebär att du behöver vara uppkopplad mot internet när du läser boken. Det finns också andra sätt att låna och läsa e-böcker på. Läs mer om det här.