Sök

Språk

Drag Queen Story Hour

 

Foto: Adnan Edrees

Konceptet Drag Queen Story Hour kommer från USA, där Michelle Tea grundade de normöverskridande sagostunderna tillsammans med Radar Production. Sedan dess har fenomenet spridit sig över världen. Nu är det Svedalas tur att få besök av Drag Queen Story Hours svenska representanter, Lady Busty och Miss Shameless!

Lördagen 25 januari kommer Lady Busty och Miss Shameless till Svedala bibliotek. Klockan 11 läser de sagor för barn mellan 2–4 år. Klockan 12 är det dags för barn mellan 4–7 år att lyssna till sagorna. Gratisbiljetter finns att hämta på Svedala bibliotek från 10 januari. Först till kvarn! 

På Drag Queen Story Hour har fantasin inga gränser och världen får vara precis så olik, stor och kärleksfull som den är. I grunden finns alltid allas lika värde. När barnen går från sagostunden ska de känna sig stärka i att de har rätt i att vara som de är, oavsett vilken identitet de har, hur de ser ut eller var de kommer ifrån. Vi är alla olika och har rätt att vara det. 

Lady Busty och Miss Shameless har läst sagor för barn i bland annat Halmstad, Helsingborg och Lund. Förra året fick förskolebarn i Malmö besöka dragdrottningarnas sagostund. Det behövdes 57 tillfällen för att alla som ville skulle få lyssna till sagorna!

Sagostunder med Drag Queen Story Hour

Laddar

Biblioteket tipsar: Normkreativa bilderböcker