Search the catalogue

Language

ALL DIGITAL Weeks

ALL DIGITAL Weeks

ALL DIGITAL Weeks är en europeisk kampanj som pågår 14 mars-14 april. Kampanjen syftar till att bidra till och lyfta frågan om ökad digital delaktighet. Vi passar på att uppmärksamma bibliotekets digital tjänster och det stöd som du kan få på ditt bibliotek. Vi erbjuder flera tjänster som gör att du kan använda biblioteken hemifrån.

Bibliotekskatalogen och Mina sidor

Du kan söka böcker, göra omlån och reservera böcker via bibliotekets webbplats med hjälp av ditt lånekortsnummer eller personnummer och din pin-kod.

E-böcker och film

Vi erbjuder också e-böcker och e-ljudböcker som du kan läsa eller lyssna på på din mobil, surfplatta eller dator. Böckerna lånar du i appen Biblio eller via bibliotekskatalogen. Strömmande film som du kan låna och se via filmtjänsten Cineasterna.

Läs mer om:
E-böcker och e-ljudböcker
Filmtjänsten Cineasterna

Databaser

Om du söker information kan du ha nytta av våra databaser. Du kan söka efter tidningsartiklar, läsa mer om världens författare eller släktforska. Du når många av databaserna hemifrån, men i vissa fall behöver du komma in till biblioteket.

Läs mer om:
Databaser tillgängliga via biblioteket

Datorer och hjälp

Vi har flera datorer på biblioteken som är fria att använda. Vi hjälper dig gärna vid datorn och det finns möjlighet att skriva ut på biblioteken. Vill du i lugn och ro få hjälp av en bibliotekarie kan du boka en tid så tar vi oss lite längre tid och hjälper dig med det du behöver. Det kan handla om att söka information, hämta appar till din telefon, låna e-böcker eller något helt annat.

Läs mer om:
Boka en bibliotekarie
Datorer och internet

 

Vill du använda dig av våra tjänster men är osäker på hur det fungerar? Hör av dig till biblioteket så hjälper vi dig!