Search the catalogue

Language

Släktforskning

Släktforskning

Arkiv Digital webb, Emigranten populär och Riksarkivets digitala forskarsal är några av databaserna för släktforskning som du får tillgång till genom biblioteken i Svedala.

Arkiv Digital webb 

Arkiv Digital är en databas med bland annat skannade kyrkböcker, bouppteckningar och domböcker. Databasen är tillgänglig på biblioteken. 

Emigranten populär 

Emigranten populär är åtta historiska databaser med uppgifter om svenska emigranter. Databasen är tillgänglig på Svedala bibliotek i Svedalarummet. 

Begravda i Sverige

Databasen Begravda i Sverige ger uppgifter om över 5 miljoner människor, begravda på 2 300 kyrkogårdar. Tiden sträcker sig fram till november 2008. Databasen är tillgänglig på Svedala bibliotek i Svedalarummet. 

Sveriges befolkning 1880, 1890, 1900, 1970 och 1990

Databasen Sveriges befolkning innehåller uppgifter om alla som levde i Sverige dessa år. Namn, boendeort och församling, födelseår, yrke samt hushållstillhörighet. Databasen är tillgänglig på Svedala bibliotek i Svedalarummet.  

Sveriges dödbok 1901–2009 

Databasen Sveriges dödbok 1901–2009 ger information om svenskar som avled 1901–2009. Födelseförsamling, dödsdatum, dödsort med mera. Databasen är tillgänglig på Svedala bibliotek i Svedalarummet. 

Riksarkivets digitala forskarsal (SVAR) 

Databasen Riksarkivets digitala forskarsal (SVAR) innehåller kyrkoarkiv, mantalslängder, folkräkningar, domstolsarkiv med mera. Fritt tillgänglig.