Påskekrim!

Vi följer norrmännens tradition och läser krim i påsk! 

Här följer några tips.

 

 

Chris Whitaker
Slutet blir vår början
För 30 år sedan dömdes Vincent King för mord på en ung flicka. Nu släpps han fri och återvänder till hemstaden där allt hände. Där finns flickans syster och Walk som var Vincents vän och som satte dit honom för mordet. De vill inte ha honom tillbaka. Roman som man inte släpper i första taget. 

 

 


Angeline Boulley
Mitt namn är Firekeeper
Daunis Fontaine bor nära Ojibwareservatet, i Wisconsin USA. Hon är av blandad härkomst med ena foten i Ojibwastammen, den andra utanför. Riktigt hemma är hon ingenstans. Efter ett brutalt mord går hon motvilligt med på att arbeta under cover för FBI och hon leds in i saker som tvingar henne till insikt om vad det innebär att vara ojibwa.

 

 

 

Matthew Phipps Shiel
Prins Zaleski: Fyra klassiska pusseldeckare
En samling pusseldeckarnoveller av klassiskt snitt som inte givits ut på svenska sedan 1895. Plats nummer 19 i Queen’s Quorum. 

 

 


Pascal Engman och Johannes Selåker
Till minne av en mördare
Under värmeböljan sommaren 1994 hittas en ung kvinna mördad. Snart jagar man en seriemördare och utredningen pekar mot filmskådisen Micael Bratt. Utredningsledaren Tomas Wolf inser efter ett tag att mördaren är någon annan. Någon som befinner sig mycket nära utredningen. Första delen i samarbetet mellan Engman och Selåker.

 

 

 

Nita Prose
Städerskan
Molly kan sitt jobb som hotellstäderska på lyxhotellet Regency Hotell. För övrigt är livet motigt. Hennes mormor har dött, hon har blivit bestulen på sina sparpengar och människor är på det hela taget inte hennes grej. När hon hittar affärsmannen Charles Blacks död i hotellsängen vänds tillvaron upp och ner. Spänning med charm. 


 

 

Emelie Schepp
Björnen sover
Poliserna Mia Molander och Henrik Levin leder utredningen av ett bestialiskt mord. Fynden på mordplatsen visar på kopplingar till en avhoppad polis med skyddad identitet. Är den avhoppade polisen villig att hjälpa till i utredningen?

 

 

 

Anne Mette Hancock
Pitbull
Journalisten Heloise Kaldan jobbar på ett reportage om volontärer som vakar vid människors dödsbädd. Hon kommer i kontakt med en döende man som vill bekänna ett mord han begått. När hon forskar i händelsen hittar hon kopplingar till flera fall av försvunna kvinnor på 1990-talet. Tredje boken om Heloise Kaldan. Prisbelönt författare. 

 

 

 

Kristina Appelqvist
Klänning för korta kvinnor
Nina Storm får ärva en prästgård efter sin avlidna moster i Västergötland. Väl där gör Nina ett häpnadsväckande fynd – 
mostern har gömt undan en mycket stor summa pengar. Medan Nina funderar på vad hon ska göra med pengarna och varifrån de kommer är det någon som lägger beslag på fyndet. Vem har stulit pengarna och vem var egentligen mostern i prästgården? Underhållande, välskrivet och första delen i en ny serie. 

 

 

 

Cecilia Sahlström
Pojkarna
På en skolgård i Lund hittas en ung pojke ihjälskjuten. Gärningsmannen visar sig vara vän till offret och båda tillhör samma kompisgäng. Är det som det först verkar? Har det uppstått ett bråk som sedan har urartat eller ligger det något mycket mörkare bakom? Sjätte delen om Lundapolisen Sara Vallén. 

 

 


Martin Österdahl
Parmiddagen
Ett förälskat tonårspar vill att deras respektive föräldrar ska träffas. De bjuder på nyårsmiddag men något går väldigt snett. Dagen efter finner Nackapolisen två förvridna lik på botten av villapoolen. Gastkramande kammarspel.

 

 

 

Michel Houllebecq
Kartan och landskapet
Jed Martin är framgångsrik som konstnär. Nu ställer han ut porträtt av kända människor i deras arbetsmiljö. Han har bland annat porträtterat den berömde författaren Michel Houllebecq. Berättelsen får en abrupt vändning när ett mord sker och poliskommissarie Jasselin börjar utreda fallet. Under utredningens gång tvingas kommissarien till självrannsakan. Stillsamt och melankoliskt, lite i utkanten av kriminalromanens form.