Invigning av Svedala nya bibliotek

Invigningsveckan

Måndag 18 oktober kl 15 går startskottet för invigningen av Svedala nya bibliotek på Storgatan 30. Kommunstyrelsens ordförande, Linda Allansson Wester, och kultur- och fritidsnämndens ordförande, Birgitta Delring, håller tal utanför biblioteket. Elever från Baraskolan bjuder på sång, under ledning av Pontus Östberg. Alla är varmt välkomna!

Tisdag 19 oktober kl 12 öppnar biblioteket på allvar. Kom och upptäck de nya lokalerna, träffa personalen, upplev den mysiga miljön, alla böcker och tidningar, den stora barn- och ungdomsavdelningen och den lokalhistoriska utställningen. Invigningen fortsätter sedan hela veckan med sång och musik, trolleri, mysteriekväll, skapande i vår kreativa verkstad, visning av VR, högläsning och pyssel och mycket annat. Festligheterna kulminerar i Familjelördag 23 oktober. Se alla evenemang längre ner på sidan.

Under veckan delar vi ut presentpåsar till alla gäster. Gäller så långt lagret räcker.

Svedala biblioteks öppettider

Tisdag 19 oktober 12-19

Ordinarie öppettider från 20 oktober:

Måndag-onsdag 10-19

Torsdag 10-17

Fredag 11-17

Lördag 10-14

Meröppet

Från måndag 25 oktober kommer det nya biblioteket vara meröppet. Det innebär att du som är meröppetlåntagare kan besöka biblioteket varje dag 07-20. Prata med oss om du önskar bli meröppetlåntagare.

Vanliga frågor och svar

Kan jag låna böcker under stängningen?
Under stängningen hänvisar vi i första hand till Bara och Klågerups bibliotek. Det går bra att låna våra e-böcker som vanligt.

Var kan jag återlämna böcker?
Böcker som du lånat på Svedala bibliotek innan stängningen får du behålla hemma tills nya biblioteket öppnar. Vill du återlämna innan dess kan du besöka Bara eller Klågerups bibliotek.

Vad händer med mina reservationer?
Alla reservationer står kvar på reservationshyllan till och med den 1 november.

Hur gör jag för att skriva ut och kopiera under stängningen?
Svedalas kundservice på kommunhuset erbjuder såväl utskrifter som kopiering till samma kostnad som biblioteket.

Laddar