Sök

Språk

Boken kommer

Om du inte kan komma till biblioteket, kan biblioteket komma till dig. En gratis service för dig som har rörelsehinder eller en långvarig sjukdom.

Databaser

Via biblioteken når du olika databaser där du kan söka information om författare eller hitta artiklar och stipendier.

Datorer och internet

På biblioteken har vi trådlöst internet och publika datorer som du gärna får låna. Du kan också få hjälp med datorhandledning.

E-böcker och e-ljudböcker

Genom biblioteken i Svedala kan du låna böcker i elektroniskt format, som du kan lyssna på eller läsa på din läs- eller surfplatta, mobil eller dator.

Fjärrlån

Letar du efter en bok som inte finns hos biblioteken i Svedala kommun? Då kan du låna in den från bibliotek utanför kommunen. Det kallas fjärrlån och du kan göra en ansökan här på hemsidan.

Låneregler

Lånetiden är i regel 28 dagar. Några undantag är lånetiden för tidskrifter på 14 dagar, samt lånetiden för film på 7 dagar.

Meröppet

Biblioteken i Bara och Klågerup är meröppna bibliotek. Det innebär att du kan besöka biblioteket, även när det inte är personal på plats, alla dagar mellan kl. 07.00-21.00.

Mina sidor

Mina sidor är dina personliga sidor på biblioteken i Svedalas hemsida (som du befinner dig på just nu). Du hittar inloggningen till Mina sidor i det övre, högra hörnet på hemsidan.

Skaffa lånekort

Du behöver ett lånekort för att låna hem böcker och annat material från biblioteken. Att skaffa lånekort är gratis.

Släktforskning

Arkiv Digital webb, Emigranten populär och Riksarkivets digitala forskarsal är några av databaserna för släktforskning som du får tillgång till genom biblioteken i Svedala.

Så hanterar vi personuppgifter

När du skaffar ett lånekort åt dig själv eller ditt barn, ingår du ett avtal och samtycker till att personuppgifterna sparas i vårt datasystem. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här.

Talböcker

Talböcker är inlästa böcker som är till för dig som har en läsnedsättning. Genom biblioteken i Svedala kan du låna både fysiska och digitala talböcker.

Utskrifter, kopiering, scanning

På biblioteken kan du få hjälp med kopiering, scanning och utskrifter.