Sök

284147
Den nyfikna människan : en kort berättelse om vetenskapens historia / Christer Ericsson.
Den nyfikna människan : en kort berättelse om vetenskapens historia / Christer Ericsson.
Av: Ericsson, Christer, 1948-
Utgivningsår: [2022].
Språk: Svenska
Medietyp: Bok
Klassifikation: Be ; 001.09
Kategori: Facklitteratur
Förlag: Carlssons
ISBN: 978-91-89065-10-9
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Antal reservationer: 0
Innehållsbeskrivning
Människan har alltid undrat och ställt frågor om vad man sett och upplevt runt omkring sig: Vad finns i rymden? Hur fungerar kroppen? Vad består världen av? Hur ska samhällen organiseras? Svaren på frågorna har förändrats med tiden, men så har också vetenskapen. Vetenskap är en dynamisk verksamhet, som bygger på id$/eer och upptäckter som överförs från en generation till nästa. Vetenskap söker kunskap om världen och försöker systematisera vetandet. Dock är människans nyfikenhet, fantasi och intelligens grunden för allt. Den nyfikna människan är en översiktlig populärvetenskaplig introduktion till vetenskapens historia för en bredare publik.
Människan har alltid undrat och ställt frågor om vad man sett och upplevt runt omkring sig: Vad finns i rymden? Hur fungerar kroppen? Vad består världen av? Hur ska samhällen organiseras? Svaren på frågorna har förändrats med tiden, men så har också vetenskapen. Vetenskap är en dynamisk verksamhet, som bygger på idéer och upptäckter som överförs från en generation till nästa. Vetenskap söker kunskap om världen och försöker systematisera vetandet. Dock är människans nyfikenhet, fantasi och intelligens grunden för allt. Den nyfikna människan är en översiktlig populärvetenskaplig introduktion till vetenskapens historia för en bredare publik.

Här finns titeln:

Loading...

Andra titlar av samma författare

Liknande titlar

102730
102731
249468
Av: Sörlin, Sverker
186391
Av: Jangfeldt, Bengt
87875
Av: Gardell, Mattias
56649
Av: Hagerman, Maja
46541
Av: Åstrand, Barbro
15122
Av: Canby, Courtlandt

Logga in

Språk