Vi efterlyser spökhistorier från Svedalatrakten

Känner du till några mystiska eller märkliga händelser som ägt rum i trakten? Kanske har du eller någon du känner varit med om något oförklarligt eller spöklikt? Kontakta oss då! 

Din berättelse kan vara bara några meningar, men också flera sidor lång. Du behöver inte skriva ner den som en färdig berättelse, men du kan om du vill. Det går också bra att lämna in ett tips på en plats där det kanske spökar. Vi vill dock att berättelsen antingen ska ha ägt rum i Svedalatrakten, eller att du som berättar den har en anknytning till Svedala. Om du skriver ner din berättelse, tänk på att helst inte skriva mer än fem A4-sidor. Vi vill ha in just din berättelse. Du kan skriva ner den - för hand eller på dator - och lämna in i något av bibliotekens bokinkast. Du kan också mejla din berättelse till svedalaberattar@svedala.se eller skicka in via detta formulär. Om du vill kan vi också bestämma en tid då du kan ringa in din berättelse.

Sista dagen att lämna in ett bidrag är söndagen 14 mars. 

Vad kommer hända med berättelserna? 

Ett urval av berättelserna som vi får in kommer vi arbeta vidare med i ett projekt som vi kallar ”Svedala berättar”. Vad projektet mynnar ut i beror på de berättelser som vi får in. Om din text publiceras kan du välja att vara anonym, men vi på biblioteken behöver veta vem du är. Glöm därför inte att skriva ditt namn och hur vi kontaktar dig när du lämnar in din berättelse. 

Är det okej att hitta på? 

Vi ställer inga krav på att du ska kunna “bevisa” att din spökhistoria är sann. Det är såklart tillåtet att fantisera och fabulera, men vi vill gärna att din berättelse antingen utgår från en plats som finns på riktigt, eller handlar om något som antingen du själv eller någon du känner har upplevt. 

 

Bild av en affisch med en spökig hand och texten "Vi efterlyser spökhistorier".