Sök

Språk

Svedala nya bibliotek

 

Svedala nya bibliotek öppnar 19 oktober på Storgatan 30! Här kan du ta del av tidsplanen och vad flytten innebär för dig som besökare. Längst ner hittar du även vanliga frågor och svar. 

Augusti

Passa på att låna böcker och glöm inte bort att du kan låna e-böcker och streamad film även när vi har stängt. Du kan lämna böcker på nuvarande bibliotek och i vårt bokinkast till och med 31 augusti. Efter det får du behålla böckerna som tillhör Svedala bibliotek hemma tills nya biblioteket öppnar i oktober. Alla förseningsavgifter är bortplockade.

Önskar du reservera böcker? 27 augusti-19 oktober går det enbart att reservera böcker som tillhör Bara och Klågerups bibliotek samt redan utlånade böcker som tillhör Svedala bibliotek. Böcker som står på hyllan inne i Svedala bibliotek går ej att reservera till och med öppningsdatum.

Vi hoppas ni har överseende med att det kan vara lite rörigare på biblioteket de sista veckorna innan stängning.

September

1 september stänger biblioteket. Då händer detta:
• En del böcker märks om och får siffror på ryggen enligt bibliotekssystemet Dewey.
• Ny teknik installeras och provkörs.
• Inredning monteras och placeras.
• Alla böcker packas ner och flyttas.
• Under september kan du fortsätta läsa våra dagstidningar utomhus, måndag till fredag.
• Önskar du låna eller återlämna böcker är du välkommen till Bara och Klågerups bibliotek. Klågerup har meröppet och Bara bibliotek har bemannade öppettider samt meröppet. Läs mer om meröppet här.

Oktober

19 oktober öppnar nya biblioteket på Storgatan 30, mitt emot nuvarande bibliotek. Information om invigningsfirandet kommer, så håll utkik här på hemsidan och i våra sociala kanaler. Vi finns på Facebook och Instagram.

Meröppet

När nya biblioteket öppnar kommer det vara meröppet. Det innebär att du som är meröppetlåntagare kan besöka biblioteket varje dag från tidig morgon till sen kväll året om. Mer information om meröppet och hur du registrerar dig kommer i samband med att nya biblioteket öppnar i oktober.

 

Vanliga frågor och svar 

Vad händer under tiden biblioteket är stängt?

Alla böcker packas ner och flyttas. Ny teknik installeras och provkörs och inredning monteras och placeras. Vi passar även på att byta klassifikationssystem och märker därför om en del av våra böcker. 

 

När öppnar nya biblioteket?
Tisdagen den 19 oktober öppnar biblioteket för allmänheten på Storgatan 30. 

 

Kan jag låna böcker under stängningen?
Under stängningen hänvisar vi i första hand till Bara bibliotek. Klågerups bibliotek har meröppet. Det går bra att låna våra e-böcker som vanligt.

 

Var kan jag återlämna böcker?
Böcker som du lånat på Svedala bibliotek innan stängningen får du behålla hemma tills nya biblioteket öppnar. Vill du återlämna innan dess kan du besöka Bara bibliotek alternativt lämna böckerna i bokinkasten i Klågerup eller Bara. 

 

Vad händer med mina reservationer?
Alla reservationer står kvar på reservationshyllan till och med den 1 november.

 

Kommer jag att kunna läsa dagstidningar under tiden?
Under september månad kan du fortsätta att läsa våra dagstidningar utomhus, måndag till fredag.   

 

Hur gör jag för att skriva ut och kopiera under stängningen?
Svedalas kundservice på kommunhuset erbjuder såväl utskrifter som kopiering till samma kostnad som biblioteket.