Sök

Språk

Svedala nya bibliotek

 

Svedalas nya bibliotek öppnar på Storgatan 30 i oktober! Här kan du ta del av tidsplanen och vad flytten innebär för dig som besökare. 

Augusti

Passa på att låna böcker och glöm inte bort att du kan låna e-böcker och streamad film även när vi har stängt. Du kan lämna böcker på nuvarande bibliotek och i vårt bokinkast till och med 31 augusti. Efter det får du behålla böckerna som tillhör Svedala bibliotek hemma tills nya biblioteket öppnar i oktober. Alla förseningsavgifter är bortplockade.

Vi hoppas ni har överseende med att det kan vara lite rörigare på biblioteket de sista veckorna innan stängning.

September

1 september stänger biblioteket. Då händer detta:
• En del böcker märks om och får siffror på ryggen enligt bibliotekssystemet Dewey.
• Ny teknik installeras och provkörs.
• Inredning monteras och placeras.
• Alla böcker packas ner och flyttas.
• Under september kan du fortsätta läsa våra dagstidningar utomhus, måndag till fredag.
• Önskar du låna eller återlämna böcker är du välkommen till Bara och Klågerups bibliotek.

Oktober

I oktober öppnar nya biblioteket på Storgatan 30, mitt emot nuvarande bibliotek. Exakt öppningsdatum och information om invigningsfirandet kommer i augusti. Du kommer kunna ta del av informationen här på hemsidan, på affischer och på Biblioteken i Svedalas Facebooksida och Instagram.

Meröppet

När nya biblioteket öppnar kommer det vara meröppet. Det innebär att du som är meröppetlåntagare kan besöka biblioteket varje dag från tidig morgon till sen kväll året om. Mer information om meröppet och hur du registrerar dig kommer i samband med att nya biblioteket öppnar i oktober.